Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Πασχαλινά κουλουράκια



250 γραμμ. βούτυρο

1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη

2 αβγά

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις

2 κουτ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ

5 γραμμ. σόδα μαγειρικής

2 κρόκους με λίγο νερό για το άλειμμα
Σουσάμι για το πασπάλισμα


Χτυπήστε σε ένα μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά, μέχρι

να αφρατέψει. Προσθέτετε ένα-ένα τα αβγά, στην συνέχεια το γιαούρτι και μετά ρίχνετε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπεικιν και τη σόδα. Βάζετε το μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα και προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχετε μια ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.

Πλάθεται τα κουλουράκια, τα αλείφεται με το αβγό και το νερό, πασπαλίζετε με σουσάμι, τα βάζετε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Καλή απόλαυση !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...