Πέρδικες με σάλτσα κρασιού και πουρέ γλυκοπατάτας




Υλικά για 4 άτομα

4 μικρές πέρδικες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
4 φλιτζάνια ζωμό κότας
2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
Αλάτι
πιπέρι




Παίρνετε τις πέρδικες και τις καψαλίζετε προσεκτικά σε ένα γκαζάκι. Καθαρίζετε και πλένετε μέσα-έξω, αφήνετε να στραγγίξουν επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις τεμαχίζετε με ένα καλό μαχαίρι και τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Βάζετε στη φωτιά μια κατσαρόλα με λίγο βούτυρο, προσθέτετε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί προσθέτετε τις πέρδικες και σοτάρετε απ’  όλες τις μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Στην συνέχεια προσθέτετε το κρασί, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνετε με τον ζωμό κότας μέχρι να σκεπαστούν οι πέρδικες, περίπου μέχρι την μέση. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζεται μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να μαλακώσουν οι πέρδικες, περίπου για μία ώρα. Σερβίρετε με πουρέ γλυκοπατάτας και ψητά λαχανικάΚαλή απόλαυση!!



Σχόλια