Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Χοιρινή τηγανιά





Yλικά

1 κιλό χοιρινή τηγανιά
150 γραμμ. μανιτάρια
1 κύβο, ζωμό λαχανικών
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Μαϊντανός, ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα


Βάζω σε ένα τηγάνι 1 ½  φλιτζάνι νερό και το αφήνω να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνω το κρέας και σε 5 λεπτά τον κύβο. Αμέσως μετά ρίχνω το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Μετά από 5 λεπτά ρίχνω το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το αφήνω μισή ωρίτσα να βράσει καλά μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Μόλις ροδοκοκκινίσει η τηγανιά τότε κόβω σε φέτες το κρεμμύδι το ρίχνω και σε 3 λεπτά περίπου, ρίχνω την κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια. Σε 5 λεπτά είναι έτοιμη η τηγανιά. Σερβίρω και ρίχνω λίγο μαϊντανό από επάνω. Από τον Σάκη Πατλή.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...