Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Πανεύκολο Σουηδικό Κέικ καρότου (morotstarta)



Υλικά

2 αυγά
200 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. καλαμποκέλαιο
150 γραμμ. αλεύρι
1 κ.τ.γ. σόδα
½ κ.τ.γ αλάτι
½  κ.σ. κανέλα

½ κ.γ μαχλέπι
50 γραμμ. αλεσμένα καρύδια
150 γραμμ. καρότο αλεσμένο.
Για το γλάσο
200 γραμμ. philadelphia
150 γραμμ. βούτυρο
1 κ.σ. λεμόνι
1 βανίλια
150 γραμμ. άχνη

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη
ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε σιγά-σιγά,  όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε ένα ταψί με αλεύρι, στρώνουμε το μείγμα και το
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά. Μόλις κρυώσει το κέικ, αλείφουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα το γλάσο. Για να κάνουμε το γλάσο, ανακατεύουμε απλά όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπόλ. Από την Τζένη Βέττου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...