Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Τσιζκέικ με blueberries



Υλικά

1+1/2 πακέτα μπισκότα digestive 
3/4 της κούπας (ή συσκευασίας) becel light σε θερμοκρασία δωματίου
1 ζαχαρούχο γάλα
1 τυρί-κρέμα τύπου-Φιλαδέλφεια
1 κουτάκι φρέσκα blueberries 
1-1.5 φλιτζάνια χυμό blueberries (συνήθως βρίσκεται σε ανάμειξη με μήλου)
1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ 
10-16 κουταλιές της σούπας φυσικό χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ζάχαρη

Για τη βάση: 
Χτυπάτε στο μπλέντερ τα
μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα ζυμώνετε με το becel. Στρώνετε τη ζύμη στο ταψάκι, πιέζοντας δυνατά για να απλωθεί καλά.
Για την κρέμα: 
Χτυπάτε το γάλα στο μίξερ λίγα λεπτά, ρίχνοντας λίγο-λίγο το τυρί-κρέμα. Τέλος ρίχνετε το χυμό λεμονιού.
Για το Topping: 
Δένετε το χυμό με 1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ και 2 κ.σ. ζάχαρη. Απλώνετε τα blueberries πάνω στην κρέμα και μετά ρίχνετε αργά το δεμένο (κρύο) σιρόπι. 
Για καλύτερα οπτικά/χρωματικά αποτελέσματα, καλύτερα να ρίχνετε το σιρόπι και τα φρούτα σε κάθε κομμάτι την στιγμή που είναι να το σερβίρετε! Από την Μαρίνα Μαστοράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...