Υλικά
1+1/2 πακέτα μπισκότα digestive
3/4 της κούπας (ή συσκευασίας) becel light σε θερμοκρασία δωματίου
1
ζαχαρούχο γάλα
1 τυρί-κρέμα τύπου-Φιλαδέλφεια
1 κουτάκι φρέσκα blueberries
1-1.5 φλιτζάνια χυμό blueberries (συνήθως βρίσκεται σε ανάμειξη με μήλου)
1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ
10-16 κουταλιές της σούπας φυσικό χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ζάχαρη
1 τυρί-κρέμα τύπου-Φιλαδέλφεια
1 κουτάκι φρέσκα blueberries
1-1.5 φλιτζάνια χυμό blueberries (συνήθως βρίσκεται σε ανάμειξη με μήλου)
1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ
10-16 κουταλιές της σούπας φυσικό χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ζάχαρη
Για
τη βάση:
Χτυπάτε στο μπλέντερ τα
μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα ζυμώνετε με το
becel. Στρώνετε τη ζύμη στο ταψάκι, πιέζοντας δυνατά για να απλωθεί καλά.Χτυπάτε στο μπλέντερ τα
Για
την κρέμα:
Χτυπάτε το γάλα στο μίξερ λίγα λεπτά, ρίχνοντας λίγο-λίγο το τυρί-κρέμα. Τέλος ρίχνετε το χυμό λεμονιού.
Χτυπάτε το γάλα στο μίξερ λίγα λεπτά, ρίχνοντας λίγο-λίγο το τυρί-κρέμα. Τέλος ρίχνετε το χυμό λεμονιού.
Για
το Topping:
Δένετε το χυμό με 1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ και 2 κ.σ. ζάχαρη. Απλώνετε τα blueberries πάνω στην κρέμα και μετά ρίχνετε αργά το δεμένο (κρύο) σιρόπι.
Για καλύτερα οπτικά/χρωματικά αποτελέσματα, καλύτερα να ρίχνετε το σιρόπι και τα φρούτα σε κάθε κομμάτι την στιγμή που είναι να το σερβίρετε! Από την Μαρίνα Μαστοράκη.
Δένετε το χυμό με 1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ και 2 κ.σ. ζάχαρη. Απλώνετε τα blueberries πάνω στην κρέμα και μετά ρίχνετε αργά το δεμένο (κρύο) σιρόπι.
Για καλύτερα οπτικά/χρωματικά αποτελέσματα, καλύτερα να ρίχνετε το σιρόπι και τα φρούτα σε κάθε κομμάτι την στιγμή που είναι να το σερβίρετε! Από την Μαρίνα Μαστοράκη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου