Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Καζάν ντιπί



Υλικά

2 λίτρα βουβαλίσιο γάλα η' 2 λίτρα γάλα εβαπορέ

1 λίτρο νερό

150 γραμμάρια κορν φλαουρ ή νισεστέ

1200 γραμμάρια ζάχαρη


Βάζετε σε μια κατσαρόλα το βουβαλίσιο γάλα μαζί με το νερό και την ζάχαρη και βράζετε σε σιγανή φωτιά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ προσθέτετε το
κορν φλαουρ ή το νισεστέ, προσθέτετε λίγο κρύο νερό και ανακατεύετε μέχρι να
διαλυθεί. Στη συνέχεια μόλις αρχίσει να βράζει η  κατσαρόλα με το γάλα, ρίχνετε το κορν φλαουρ που έχουμε διαλύσει μαζί με το νερό και τα βάζετε όλα μαζί να βράσουν σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς,  μέχρι να δέσει το μείγμα μας. Μόλις δέσει το μείγμα, το τοποθετείτε σε ένα ταψάκι και το απλώνετε ομοιόμορφα. Στην συνέχεια, καίμε στην φωτιά (στο μάτι της κουζίνας) την βάση του ταψιού μέχρι να καραμελώσει. Αφού κάψετε ομοιόμορφα, το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες περίπου ώστε να κρυώσει καλά. Στο τέλος, τεμαχίζετε και τυλίγεται με την βοήθεια μιας σπάτουλας, ώστε να βγει ρολό όπως την φωτογραφία ή κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Πασπαλίζετε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και τριμμένη κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...