Μπαρμπούνια με ελιές και ντομάτες


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

12 μικρά Μπαρμπούνια
4 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
3 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
2 κ. σούπας. Ελαιόλαδο
2 κ. σούπας. Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Δεντρολίβανο
Αλάτι
Πιπέρι
οδοντογλυφίδες
γαρνιτούρα
12 ελιές (χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε φέτες)
μαϊντανό, ψιλοκομμένο

φρέσκο πιπέρι



Καθαρίζετε και πλένετε πολύ καλά τα μπαρμπούνια. Σ' ένα μπολ ανακατεύετε το δεντρολίβανο με το λάδι και αλείφετε με αυτό το μείγμα τα ψάρια. Τα βάζετε σε ένα βαθύ πιάτο  και τα αφήνετε να μαριναριστούν για μισή ώρα στο ψυγείο. 
Σοτάρετε σε  ένα αντικολλητικό σκεύος τα πράσα με τις ντομάτες μέχρι να μαραθούν και να  εξατμιστούν τα υγρά τους. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει.
Βγάζετε τα μπαρμπούνια από τη μαρινάδα και γεμίζετε τις κοιλιές με τη γέμιση. Στερεώστε τα με τις οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξουν.
Αλείφετε με λίγο λάδι μια σχάρα και τα ψήνετε επάνω στο γκρίλ για 10 λεπτά γυρίζοντας τα προσεκτικά και από τις δυο πλευρές, στους 180 βαθμούς.
Βγάζετε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρετέ με ελιές,  ψιλοκομμένο μαϊντανό, φρέσκο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Καλή απόλαυση!!


Σχόλια