Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Κεφτεδάκια μανιταριών


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ


400 γραμμ. Μανιτάρια
2 αυγά
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
1 κ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
1 κ. σούπας τυρί κίτρινο
αλάτι
πιπέρι
γαρνιτούρα
πράσινη σαλάτα:
1 μαρούλι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
6 φύλλα  σπανάκι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
4 ντοματινια, κομμένα στη μέση
2 κ. σούπας χοντροκομμένα καρύδια
για το ντρεσινγκ:
1 κ. σούπας μουστάρδα
1 κ. σούπας μέλι
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κ. σούπας μηλόξιδο
4 κ. σούπας νερό
αλάτι
πιπέρι
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το μαρούλι, το κρεμμυδάκι, το σπανάκι, τα ντοματίνια και τα καρύδια. Ανακατεύετε τα υλικά για το ντρέσινγκ, το ρίχνετε μέσα στο μπολ με τη σαλάτα και ανακατεύετε καλά.




Καθαρίζετε και σκουπίζετε καλά τα μανιτάρια. Τα ψιλοκόβετε και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τα αυγά, το σκόρδο, το μαϊντανό, τη φρυγανιά, το τυρί, λίγο αλάτι, πιπέρι και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Σκεπάζετε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζετε για 10 λεπτά στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει το μείγμα. Πλάθεται τα κεφτεδάκια σε μικρά μπαλάκια.
Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, λαδώνετε ελαφρώς με ένα πινέλο, βάζετε πάνω τα κεφτεδάκια και τα ψήνετε για περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, γυρίζοντας τα στη μέση του ψησίματος. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα. Καλή απόλαυση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...