Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Τυρόψωμο στο τηγάνι



Υλικά
1 κιλό αλεύρι σκληρό
2 φακελάκια μαγιά
2 ½  φλιτζάνια (περίπου) νερό χλιαρό
τρίμματα φέτας ή άλλων λευκών τυριών
2 κουτ. τσαγιού αλάτι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη

Βάζετε σε ένα μπολάκι τη μαγιά με ένα φλιτζάνι
χλιαρό νερό. Βάζετε σε
ένα άλλο μπολ το αλεύρι και ρίχνετε εκεί τη μαγιά. Προσθέτετε το αλάτι και τη ζάχαρη. Ζυμώνετε προσθέτοντας χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξετε μία ζύμη μαλακή. Σκεπάζετε με πετσέτα και αφήνετε σε μέρος ζεστό να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Όταν φουσκώσει ξαναζυμώνετε 2-3 φορές και κόβετε 8-10 κομματάκια. Ανοίγετε το κάθε φύλλο σε μέγεθος σελίδας τετραδίου, το αλείφετε με λίγο λάδι και γεμίζετε με τρίμματα φέτας ή άλλων λευκών τυριών.
Το διπλώνετε στα δύο και τηγανίζετε σε κατσαρόλα με αρκετό ελαιόλαδο. Όταν ροδοκοκκινίσει απ όλες τις μεριές βγάζετε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε με σουσάμι και μέλι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...