Γαλακτομπούρεκο


Υλικά

500 γραμμ. Φύλλο κρούστας
για την Κρέμα
1 κουτί μεγάλο ζαχαρούχο
4 ποτήρια νερό
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
6 αυγά 
2 κουταλιές βούτυρο
άρωμα βανίλιας
για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη 
1 ποτήρι νερό
1 ξύλο κανέλα
2-3 Γαρύφαλλα
Χυμό από ένα Λεμόνι
κονιάκ

Σε μια κατσαρόλα αδειάζετε τα υλικά για την κρέμα και
ανακατεύετε μέχρι να γίνει μία ελαφρώς πηχτή κρέμα. Αφήνετε να κρυώσει. Στρώνετε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ, 6 φύλλα του μπακλαβά, που επίσης βουτυρώνετε με ένα πινέλο. Αδειάζετε την κρέμα και τη σκεπάζετε με 5 φύλλα καλοβουτυρωμένα. Μαζεύουμε όλα τα πλαϊνά των πάνω φύλλων και τα διπλώνουμε από κάτω, στον πάτο. Χωρίζουμε χαράζοντας επιφανειακά το φύλλο σε κομμάτια. Περιχύνουμε με μπόλικο βούτυρο την επιφάνεια και μετά ραντίζουμε επίσης με μπόλικο νερό, για να γίνει τραγανό. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Στην συνέχεια για να κάνετε το σιρόπι βράζετε τα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και για 5 λεπτά από το σημείο που θα αρχίζει να βράζει. Mόλις βγει το γλυκό από το φούρνο και είναι καυτό παίρνουμε το σιρόπι μας που έχει κρυώσει και με ένα κουτάλι της σούπας αρχίζουμε να το ρίχνουμε σιγά-σιγά επάνω στα φύλλα. Σημαντικό είναι να βραχούν καλά τα φύλλα μας με το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό μας και φυσικά να πιει όλο το σιρόπι του, δεν το σκεπάζουμε το γιατί θα μας μουλιάσει από τους υδρατμούς και δεν θα γίνει τραγανό. Και δεν το κόβουμε εάν δεν κρυώσει τελείως. Σερβίρετε με κανέλαΑπό την Ασημίνα Καροτσέρη.

Σχόλια