Ανοιξιάτικα τρίγωνα με λαχανικά


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 20 ΚΟΜΜΑΤΙΑ 

200 γραμμ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
200 γραμμ. Καρότο, ψιλοκομμένο
200 γραμμ. Κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
200 γραμμ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½ ποτήρι λευκό κρασί

20 ριζόφυλλα, μεγάλα ( σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
Κορν φλάουρ, διαλυμένο σε νερό
Αλάτι
πιπέρι
Λίγο λευκό κρασί
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
γαρνιτούρα
καρότο, κολοκυθάκι, κόκκινη πιπεριά, μαϊντανό, άνηθο, κομμένα σε μικρές λωρίδες

Σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι, με ελάχιστο ελαιόλαδο, το κρεμμυδάκι, το καρότο, το κολοκυθάκι, την πιπεριά, το μαϊντανό, τον άνηθο και τα σβήνετε με λίγο λευκό κρασί.
Στραγγίζετε τα λαχανικά και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Παίρνετε ξεχωριστά κάθε φύλλο ριζόφυλλου και το γεμίζετε με τα λαχανικά.
Απλώνετε τα ριζόφυλλα σε μια επιφάνεια εργασίας και κόβετε το κάθε φύλο σε 4 ορθογώνιες λωρίδες. Πριν χρησιμοποιήσετε την κάθε λωρίδα φύλλου την αλείφετε με το κορν φλαουερ. Βάζετε στην κάτω αριστερή γωνία της λωρίδας 1 κ. σούπας από το μίγμα με τα λαχανικά και γυρίζετε την κάτω δεξιά γωνία της λωρίδας προς τα αριστερά ώστε να καλύψει τη γέμιση. Διπλώνετε το τρίγωνο κομμάτι που σχηματίστηκε προς τα επάνω. Αναδιπλώνετε το τρίγωνο κομμάτι προς τα δεξιά και συνεχίζετε να διπλώνετε μεταφέροντας το τρίγωνο έως ότου τελειώσει το φύλλο. Επαναλαμβάνετε με τις υπόλοιπες λωρίδες φύλλου μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Τηγανίζετε τα ανοιξιάτικα ρολά σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και  σερβίρετε σε δίσκους γαρνίροντας με τα λαχανικά της γέμισης. Καλή απόλαυση!!





Σχόλια