Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

Πάβλοβα με φράουλες







Υλικά για 6 κομμάτια


2 αβγά (μόνο τα ασπράδια) 
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
6 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
200 γραμμ. φράουλες

2 βανίλιες
αλάτι

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 120 βαθμούς. 
Ανακατεύετε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και το αλάτι σε μπεν μαρί, για 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνετε τη βανίλια και τα χτυπάτε στο μίξερ για 3-4 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Στρώνετε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και με ένα κουτάλι σερβιρίσματος, βάζετε 6 μεγάλες κουταλιές μαρέγκας, ξεχωριστά την καθεμιά πάνω στη
λαδόκολλα. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος του κουταλιού φτιάχνετε μία λακκουβίτσα στο κέντρο κάθε μαρέγκας. Μπορείτε επίσης, να κάνετε το σχέδιο της φωτογραφίας με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. 
Πασπαλίζετε ελαφρά με ζάχαρη άχνη και τις ψήνετε 1 ½  ώρα περίπου, φροντίζοντας να μην αλλοιωθεί το χρώμα τους.
Βγάζετε τις μαρέγκες από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσουν εντελώς και τις γεμίζετε με σαντιγί και γαρνίρετε με φράουλες κομμένες στη μέση. Μπορείτε να βάλετε ότι αλλο φρούτο εποχής θέλετε π.χ μπανάνες, μανταρινια κ.α. Καλή απόλαυση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...