Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Κοτόπουλο με πιπεριές και ούζο

Υλικά

1 κοτόπουλο 1½ κιλό
1 κιλό πιπεριές τρίχρωμες ( κόκκινη, κίτρινη ) σε λωρίδες
2-3 ντομάτες κόκκινες , ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες
2-3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
λίγο φρέσκο Βασιλικό
200 γραμμ. λάδι ελιάς
½ ποτήρι ούζο
Αλάτι
πιπέρι



Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες, το αλευρώνετε και το βάζετε στην
κατσαρόλα με το λάδι ελιάς να πάρει ένα ρόδινο χρώμα. Προσθέτετε το κρεμμύδι να μαραθεί, το σβήνετε με το ούζο και ρίχνετε τις ντομάτες, το σκόρδο, τις πιπεριές, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε για λίγο με μιά κουτάλα.
Βάζετε το ανάλογο νερό και το αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα. Σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό με την σάλτσα του σε βαθιά πιατέλα μαζί με ρύζι μπασμάτι.
Από τον Δημήτρη Τζίμα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...