Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Μανιτάροσουπα με κάστανο



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

300 γραμμ. μεγάλα κάστανα Κρήτης
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
500 γραμμ. μανιτάρια φρέσκα καθαρισμένα και χοντροκομμένα
1-2 κ. τσαγιού θυμάρι
αλάτι
πιπέρι 
γαρνιτούρα
κρουτόνς με θυμάρι

Κόβετε φέτες του τοστ σε μικρά ζαράκια και τα ανακατεύετε με ελαιόλαδο, αλάτι και θυμάρι, τα απλώνετε σε ένα ταψί και ψήνετε σε
προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Κρέμα γάλακτος

Βάζετε τα κάστανα σε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό. Από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός τα αφήνετε για 20 λεπτά περίπου. Βγάζετε τα κάστανα και τα καθαρίζετε. Τα κόβετε σε 2-3 κομμάτια.
Ρίχνετε λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τα αφήνετε να βγάλουν τα νερά τους, προσέχοντας τα πρώτα λεπτά να μην κολλήσουν στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε τα κάστανα, το θυμάρι και ένα λίτρο νερό. Τα αφήνετε 15 λεπτά να βράσουν. Δοκιμάζετε ένα κάστανο αν έχει μαλακώσει καλά. Αν όχι, τα αφήνετε λίγο ακόμα.
Περνάτε την σούπα στο μπλέντερ λίγη-λίγη με ένα λίτρο νερό, για να γίνει κρέμα. Μπορείτε να περάσετε από το μπλέντερ, όλη την σούπα ή μόνο τα μανιτάρια και να αφήσετε τα κάστανα ατόφια. Σερβίρετε με κρουτόνς θυμαριού και κρέμα γάλακτος. Καλή απόλαυση!!

Σημείωση: εάν κρυώσουνε τα κάστανα, καθαρίζονται ποιο δύσκολα.
Επίσης, μπορούν τα κάστανα να ετοιμαστούν και 1-2 μέρες πριν και να μείνουν στο ψυγείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...