Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Κρέμα Σοκολάτας με ρύζι και ελαφριά κρέμα γιαουρτιού



Υλικά (για 2 μερίδες)

2 φλιτζάνια γάλα
1/4 φλιτζανιού πατημένη καστανή ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού ρύζι λεπτόκοκκο ("κοντό")
50 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
15 γραμμ. σοκολάτα τρούφα
150 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
50 γραμμ. χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού

Βάζετε γάλα και ζάχαρη σε μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε ζεσταίνοντας το
μείγμα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Περιμένετε να βράσει και προσθέστε το ρύζι. Αφήνετε να σιγοβράσει σκεπασμένο περίπου 1 ώρα, για ν'απορροφηθεί το γάλα (ή έστω το περισσότερο), ανακατεύοντας συχνά ενδιάμεσα. 
Κατεβάστε από τη φωτιά, προσθέστε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα & ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο. Σερβίρετε σε μπολάκια ή ποτήρια.

Ανακατέψτε στο μίξερ ή σε μπολ με ένα κουτάλι το γιαούρτι με τον χυμό και προσθέστε πάνω από την κρέμα.
Πασπαλίστε με την τρούφα και σερβίρετε! Από την Μαρίνα Μαστοράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...