Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Τηγανιτό παγωτό με σιρόπι καραμέλας και φράουλες


Υλικά

4 μπάλες παγωτού βανίλια η σοκολάτα
500 γραμμ. Φύλλο κρούστας
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Για το σιρόπι καραμέλας
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό, χλιαρό
γαρνίρισμα
100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
100 γραμμ. Φράουλες
Φύλλα δυόσμου
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

 
Ανοίγετε τα φύλλα κρούστας και τυλίγεται μέσα τις μπάλες παγωτού, σε φακελάκια. Τυλίγεται τα φακελάκια σε μεμβράνη και τα τοποθετείτε στην κατάψυξη για
3-4 ώρες.  Για να κάνετε το σιρόπι καραμέλας, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε την ζάχαρη μέχρι να λιώσει και να πάρει καστανοκόκκινο χρώμα, προσθέτετε το νερό και ανακατεύετε να λιώσει η καραμέλα. Σιγοβράζεται για 3 - 5 λεπτά, μέχρι να πήξει (αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής να φτάσει τους 105 βαθμούς) και κατεβάζετε από την φωτιά.
Ζεσταίνετε σε μία βαθιά κατσαρόλα αρκετό λάδι και τηγανίζετε το παγωτό για ένα λεπτό περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει εξωτερικά. Βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε αμέσως. Γαρνίρετε με σιρόπι καραμέλας, ανακατεμένο με φράουλες, φυλλαράκια δυόσμου και άχνη ζάχαρη. Καλή απόλαυση!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...