Σαλάτα με πορτοκάλι και άνηθο


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

2 πορτοκάλια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
1 μαρούλι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
10 μαύρες ελιές, χωρίς τα κουκούτσια
5 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας βαλσάμικο ξίδι
1 κουτ. τσαγιού κόκκινο πιπέρι
αλάτι
γαρνιτούρα
«φιλετάκια» πορτοκαλιού, φυλλαράκια δυόσμου

Καθαρίζετε τα πορτοκάλια από τις φλούδες, τις ίνες, τα κουκούτσια, βγάζετε τα «φιλετάκια» και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Τοποθετείτε τα κρεμμυδάκια στο μπολ με τα πορτοκάλια, προσθέτετε τον άνηθο, το μαρούλι, τις ντομάτες, την πιπεριά, τον μαϊντανό, τις ελιές, το κόκκινο πιπέρι και το αλάτι.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το βαλσάμικο ξίδι με το ελαιόλαδο και περιχύνετε την σαλάτα.
Ανακατεύετε την σαλάτα και  σερβίρετε αμέσως, σε μια βαθιά πιατέλα, βάζοντας επάνω στην κορυφή «φιλετάκια» πορτοκαλιού και φυλλαράκια δυόσμου. Καλή απόλαυση!!















Σχόλια