Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

Κρεατόσουπα με καρότο και γιαούρτι




Το καλύτερο φάρμακο για το συκώτι και το στομάχι!!

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 1/2 κιλό χοιρινή σπάλα, κομμένη σε κύβους, χωρίς κόκαλα και λίπος
1 κουτ. σούπας πάπρικα
1 κουτ. σούπας αλεύρι
 
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. τσαγιού θυμάρι
½ κιλό ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους
16 μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα και ζεματισμένα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
γαρνιτούρα
2-3 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρέας, ώσπου να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές. Χαμηλώνετε τη φωτιά, πασπαλίζετε το κρέας με την πάπρικα το αλεύρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε 2 λίτρα νερό κι ανακατεύετε ελαφρά.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα, το καρότο, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι, τις ντομάτες, τον πελτέ, το χυμό λεμονιού, τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύετε, σκεπάζετε και βράζετε για 45 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Στο τέλος, βγάζετε τα φύλλα δάφνης. Σερβίρετε με στραγγιστό γιαούρτι και πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο. Καλή απόλαυση!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...