Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Πουρές γλυκοπατάτας




Υλικά

3 μέτριες γλυκοπατάτες
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
2 κουτ. σούπας  μαύρη ζάχαρη
3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
½ κουτ. τσαγιού μοσχοκάρυδο
1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
Χυμός 1 λεμονιού
2 κουτ. σούπας βούτυρο
αλάτι 
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ζωμό  κοτόπουλου, τη μαύρη ζάχαρη,  αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το σησαμέλαιο. Ανακατέψτε το μείγμα και αφήνετε να
πάρει βράση.
Εν τω μεταξύ, καθαρίζετε τις γλυκοπατάτες και κόβετε σε μικρούς κύβους για να βράσουν γρήγορα. Προσθέστε τις πατάτες στο ζωμό και βράζετε για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις οι πατάτες μαλακώσουν τις αλέθεται στο μπλέντερ. Προσθέτετε την  κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού και το βούτυρο. Γαρνίρουμε με ξύσμα μοσχολέμονου. Καλή απόλαυση!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...