Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

Φαλάφελ ( αραβικό σουβλάκι)



Υλικά


 

1 ½  φλιτζάνι ξηρά ρεβίθια
1 ½  φλιτζάνι φάβα
1/2  φλιτζάνι πλιγούρι
1 κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ½  φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι σουσάμι
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/2  φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 κoυτ. τσαγιού αλάτι
2 κουτ. σούπας κύμινο
2 κουτ. τσαγιού κόλιανδρο ξηρό
2 κουτ. τσαγιού σόδα μαγειρικής
1/2 κουτ. τσαγιού πιπέρι καγιέν
1/4 κουτ. τσαγιού πιπέρι μαύρο
λάδι για τηγάνισμα

Ντρεσινγκ γιαουρτιού
6 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
3 κουτ. σούπας νερό
1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουτ. Τσαγιού, καπνιστή πάπρικα 


Βάζετε την φάβα, τα ρεβίθια και το πλιγούρι από το βράδυ να φουσκώνουν στο νερό.
Σουρώνετε όλα τα όσπρια και το πλιγούρι.
Ρίχνετε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μίξερ και τα πολτοποιείτε.
Tα αφήνετε για 20 λεπτά περίπου στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη.
Για να κάνετε το ντρεσινγκ, ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ.
Αφού βγάλετε το μείγμα από το ψυγείο, κάνετε μικρές μπαλιτσες και τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν.
Σερβίρετε σε λαγάνες ή ψωμάκια με σαλάτα και το ντρεσινγκ γιαουρτιού. Καλή απόλαυση!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...