Υλικά για10 φορμάκια
200
γρ σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ σοκολάτα γάλακτος
250 γρ βούτυρο σε κομμάτια
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
100 γρ ζάχαρη
5 αυγά
3 βανίλιες
μια πρέζα αλάτι
50 γρ σοκολάτα γάλακτος
250 γρ βούτυρο σε κομμάτια
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
100 γρ ζάχαρη
5 αυγά
3 βανίλιες
μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Σε
μπεν μαρι λιώνουμε το βούτυρο με τις σοκολάτες. Μόλις
λιώσουν κατεβάζουμε από το μάτι και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Σε ένα μπολ χτυπάμε για 3-4 λεπτά τη ζάχαρη με τα αυγά και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνουμε ανακατεύοντας γρήγορα με ένα σύρμα τη λιωμένη σοκολάτα στο μίγμα με τα αυγά. Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά.
Το τοποθετούμε στα φορμάκια και ψήνουμε για 9-10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Από την Andria Bo
λιώσουν κατεβάζουμε από το μάτι και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Σε ένα μπολ χτυπάμε για 3-4 λεπτά τη ζάχαρη με τα αυγά και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνουμε ανακατεύοντας γρήγορα με ένα σύρμα τη λιωμένη σοκολάτα στο μίγμα με τα αυγά. Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά.
Το τοποθετούμε στα φορμάκια και ψήνουμε για 9-10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Από την Andria Bo
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου