Φτερούγες κοτόπουλου καραμελωμένες με σουσάμι



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

10 φτερούγες κοτόπουλου
1 φλιτζάνι αλεύρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Σουσάμι
Αλάτι
Πιπέρι
 Για την καραμέλα
6 κουτ. σούπας ζάχαρη
3 κουτ. σούπας νερό
6-7 σταγόνες λεμόνι 
γαρνιτούρα
σαλάτα με μαρούλι, ραντίτσιο, φινόκιο και σάλτσα μουστάρδας


Πλένετε τις φτερούγες και τις στραγγίζετε. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, τις αλευρώνετε και τις τινάζετε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε το ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζετε τις φτερούγες.
Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε την καραμέλα.
Βάζετε σε ένα τηγάνι τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι, βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει το μείγμα και να γίνει αραιή καραμέλα. Την κατεβάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε λίγο να κρυώσει για να δέσει, προσέχοντας όμως να μην πήξει εντελώς. Πρέπει να παραμείνει ρευστή (πιο αραιή από μέλι). Βουτάτε την κάθε φτερούγα ξεχωριστά στην καραμέλα, ώστε να καλυφθεί    ελαφρά, και στη συνέχεια πασπαλίζετε με το σουσάμι. Σερβίρετε σε πιατέλα με   σαλάτα και συνοδεύετε με σάλτσα μουστάρδας. Καλή απόλαυση!!

Food styling: Νικόλας Σακελλαρίου
Φωτογραφία: Ιωάννα Παγκαλιά


Σχόλια