Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Τηγανίτες


Υλικά

100 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
1/4  κουτ. τσαγιού σόδα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 αβγό
240 ml κρέμα γάλακτος 
40 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
1 βανίλια
Λίγο αλάτι


Χτυπήστε όλα τα υλικά με
σύρμα ή στο μίξερ. Προσέχετε το μείγμα να είναι σχετικά πηχτό. Εάν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο παραπάνω αλεύρι. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε ελάχιστο βούτυρο. Ρίχνετε στο τηγάνι με μία κουτάλα σούπας και ψήνετε μέχρι η επιφάνεια της τηγανίτας να γεμίσει με φυσαλίδες που έχουν σκάσει. Γυρίζετε με μία σπάτουλα και ψήνετε για λίγο και από την άλλη μεριά. Ψήνετε όλο τον χυλό και σερβίρετε με ότι τραβάει η όρεξη μας. Καλή απόλαυση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...