Ντόνατς


Υλικά

750 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 γραμμ. γάλα φρέσκο
150 γραμμ. νερό
2 φακελάκια μαγιά ξερή
2 κουτ. τσαγιού αλάτι
1 αβγό
70 γραμμ. ζάχαρη
70 γραμμ. λιωμένο βούτυρο
2 κουτ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα




Ζεσταίνετε ελαφρά το
γάλα με το νερό αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη μαγιά και ανακατεύετε .
Σε μία λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αβγό, το αλάτι και το μείγμα με τη μαγιά, ανακατεύετε και ζυμώνετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη, μέχρι να διπλασιαστεί για 1 ώρα περίπου.
Κόβετε τη ζύμη  σε κομμάτια των 30 γραμμ. τα πλάθεται σαν κουλούρια στρογγυλά και τα αφήνετε να φουσκώσουν. Τηγανίζετε τα ντόνατς σε καυτό σπορέλαιο και αφού τα στραγγίσετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ή τα βουτάτε σε πραλίνα φουντουκιού και μετά πασπαλίζετε με τρούφες ή ξηρούς καρπούς.
Μπορείτε να τα σερβίρετε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Καλή απόλαυση!!

Σχόλια