Αφράτοι Κουραμπιέδες


Υλικά


650 γραμμ. Βούτυρο
150 γραμμ. άχνη ζάχαρη
1200 γραμμ. αλεύρι μαλακό
1 βανίλια
1κουτ. Γλυκόυ μπέικιν παουντερ
200 γραμμ. Καβουρντισμένο αμύγδαλα, χοντροκομμένα
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Κονιάκ

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Στην πρώτη ταχύτητα, ρίχνετε την άχνη ζάχαρη, το αλεύρι
με το μπέικιν και το άρωμα βανίλιας. Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά ρίχνετε στο τέλος και τα αμύγδαλα. Τα πλάθετε τα απλώνετε σε απόσταση σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αν θέλετε να βγουν γύρω στις 100 μπουκίτσες, ο κάθε κουραμπιές, να ζυγίζει 20-30 γραμμ. Αφού κρυώσουν ραντίζετε από πάνω κονιάκ και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη. Και του Χρόνου!!


Σχόλια