Μοσχαράκι με σόγια σος μέλι και πιπεριές


Υλικά

500 γραμμ. κρέας μοσχάρι νουά, σε φέτες
1 πορτοκαλί πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά,  ψιλοκομμένη
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
1 μπουκάλι σόγια σος
4 κουτ. σούπας Μέλι
αλάτι
Πιπέρι
ελαιόλαδο


Βάζουμε μισό μπουκαλάκι σόγιας σος σε ένα
μπολ και ρίχνουμε 4 κουταλιές σούπας μέλι και μια κουταλιά της σούπας λάδι. Καλό είναι το μέλι να το ζεστάνουμε λίγο, για να μην είναι πηχτό. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και το ανακατεύουμε. Στην συνέχεια παίρνουμε το κρέας και το βάζουμε σε ένα ταψί, αφού πρώτα το αλείψουμε με τη σάλτσα μας. Κόβουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και τα βάζουμε και αυτά στο ταψί και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 45 λεπτά. Ρίχνουμε και μισό ποτήρι νερού. Σημείωση : Σημαντικό είναι να αποφύγουμε το πολύ αλάτι, γιατί η σόγιας σος είναι πολύ αλμυρή από μόνη της. Από την Ευαγγελία Τραπεζιώτη.



Σχόλια