Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Φτερούγες κοτόπουλου με πικάντικη σάλτσα


Υλικά:

10 φτερούγες κοτόπουλου
4 κουτ. της σούπας κέτσαπ
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κουτ. του γλυκού καπνιστή πάπρικα 
2 κουταλιές λεμονοπίπερο 
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. του γλυκού ρίγανη 
1/2 κουτ. του γλυκού αποξηραμένο σκόρδο 
3 κουτ. της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
αλάτι 


Εκτέλεση


Βάζετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, την κέτσαπ, την καπνιστή πάπρικα, το λεμονοπίπερο, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό και το

αποξηραμένο σκόρδο. Αλατίζετε και πολτοποιείτε το μείγμα. Στη συνέχεια ανακατεύετε με αυτό τις φτερούγες κοτόπουλου και τις απλώνετε σε ένα ρηχό ταψί. Περιχύνετε με το κρασί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º με αέρα για 25 λεπτά. Σερβίρετε τις φτερούγες και συνοδεύετε με την σάλτσα που έμεινε στο ταψί. Από την Νάνσυ Σουλιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...