Μελομακάρονα





Υλικά


1 κιλό αλεύρι μαλακό
135 γραμμ. Ζάχαρη
85 γραμμ. Βούτυρο
250 ml. Νερό
350 ml. Σπορέλαιο
1 πορτοκάλι περασμένο από το μούλτι

2 κουτ. γλυκού Σόδα
2 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
Υλικά για το σιρόπι
500 ml. νερό
700 γραμμ. ζάχαρη
40 γραμμ. μέλι 
Φλοίδες από ένα πορτοκάλι
2 ξυλάκια κανέλας
100 γραμμ. μέλι για το μέλωμα
Για το πασπάλισμα
κανέλα, ζάχαρη, γαρύφαλλο
καρύδια χοντροκομμένα


Ξεκινήστε με το να φτιάξετε
το σιρόπι, ώστε να κρυώσει. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό, τη ζάχαρη, τις φλοίδες, τα ξυλάκια κανέλας, το μέλι, αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά και αποσύρετε. Στην συνέχεια, διαλύετε την σόδα μέσα στο νερό. Ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, αφού ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε απαλά.  Τα πλάθετε σε μικρά οβάλ σχήματα και τρυπάτε την επιφάνεια τους με ένα πιρούνι και  τα στρώνετε σε ένα ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα για 25-30 λεπτά. Αφού ψηθούν τα ρίχνετε αμέσως σε κρύο σιρόπι για 30 δευτερόλεπτα και τα αφήνετε να στραγγίξουν επάνω σε σχάρα. Τα στρώνετε σε μια πιατέλα, ρίχνετε από επάνω μέλι και πασπαλίζετε με τα καρύδια και τα αρωματικά. Και του Χρόνου!!

Σχόλια