Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Μελομακάρονα



Υλικά


1 κιλό αλεύρι μαλακό
135 γραμμ. Ζάχαρη
85 γραμμ. Βούτυρο
250 γραμμ. Νερό
350 γραμμ. Σπορέλαιο
1 πορτοκάλι περασμένο από το μούλτι
15 γραμμ. Αμμωνία
10 γραμμ. Σόδα
1κουτ. Τσαγιού τριμμένο γαρίφαλο
2 κουτ. Τσαγιού κανέλα σκόνη
Υλικά για σιρόπι
1/ λίτρο νερό
700 γραμμ. ζάχαρη
40 γραμμ. μέλι 
Φλούδες από ένα πορτοκάλι
2 ξυλάκια κανέλας
100 γραμμ. μέλι για το μέλωμα
καρύδια χοντροκομμένα

Ξεκινήστε με το να φτιάξετε
το σιρόπι, ώστε να κρυώσει. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες, τα ξυλάκια κανέλας, αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά και αποσύρετε. Ρίχνετε το μέλι και αφήνετε να κρυώσει. Στην συνέχεια, διαλύετε την αμμωνία και την σόδα μέσα στο νερό. Ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, αφού ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε απαλά.  Τα πλάθεται σε μικρά οβάλ σχήματα και περνάτε την επιφάνεια τους από ένα τρίφτη, έτσι ώστε να τους δώσετε μια ωραία όψη και  τα στρώνετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα για 25-30 λεπτά. Αφού ψηθούν τα ρίχνετε αμέσως σε κρύο σιρόπι και τα αφήνετε να στραγγίξουν επάνω σε σχάρα. Τα στρώνετε σε μια πιατέλα, ρίχνετε από επάνω μέλι και πασπαλίζετε μα τα χοντροκομμένα καρύδια. Και του Χρόνου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...