Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Μπουτάκια κοτόπουλου με μπέικον, ελιές και σάλτσα κρασιού


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

8 μπουτάκια κοτόπουλου
4 σκελίδες σκόρδου
14 φέτες μπέικον
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
50 γραμμ. πράσινες ελιές, φιλέτα
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι

Αφαιρείτε την πέτσα από τα μπουτάκια, τα πασπαλίζετε με αλάτι, τυλίγετε το καθένα με μία φέτα μπέικον και στερεώνετε με μια οδοντογλυφίδα.
Αλείφετε με αρκετό ελαιόλαδο ένα πυρέξ προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό και αραδιάζετε τα μπουτάκια. Προσθέτετε το σκόρδο ολόκληρο, το υπόλοιπο μπέικον ψιλοκομμένο το δενδρολίβανο, τις ελιές, το κρασί και πιπέρι.
Βάζετε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Σερβίρετε με την γευστική σάλτσα που θα μείνει στο πυρέξ. Καλή απόλαυση!!


Food styling: Νικόλας Σακελλαρίου
Φωτογραφία: Ιωάννα Παγκαλιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...