Λινγκουίνι με φρέσκιες γαρίδες


Υλικά  

1 κιλό φρέσκιες γαρίδες, μεσαίες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
15 ντοματίνια 
2 σκελίδες σκόρδο
3 αποξηραμένες πιπερίτσες, ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Φρέσκο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κόκαλα και το εντεράκι και κρατάμε τα κεφάλια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε περίπου
ένα με ενάμιση φλιτζάνι νερό και μέσα τοποθετούμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα αφήνουμε να βράσουν έτσι ώστε να γίνουν ζωμός . 
Σε ένα τηγάνι μεγάλο και βαθύ βάζουμε το λάδι μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα ντοματινια  και τις πιπερίτσες. Τα τσιγαριζουμε μεχρι να μαραθουν λίγο, σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Σουρώνουμε και παίρνουμε τον ζωμό από τα κεφάλια, περίπου ένα ποτήρι και το ρίχνουμε στο λάδι με το σκορδο και τα ντοματινια. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για περίπου 5-6 λεπτά. ‘Όταν δούμε πως οι γαρίδες είναι έτοιμες σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε τον μαϊντανό. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα λινγκουινι για 6 λεπτά. Στο νερό βάζουμε όσο ζωμό μας έχει απομείνει από τα κεφάλια, για να πάρουν γεύση τα λινγκουινι. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, παίρνουμε λίγο από την σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει και τα ανακατεύουμε. Από πάνω βάζουμε τις γαρίδες και γαρνιρουμε με φρέσκο μαϊντανό. Καλή απόλαυση!!.

Σχόλια