Αφέλια με κρασί και κόλιανδρο ( Κύπρος )



Υλικά
1 kg άπαχο χοιρινό κρέας με το κόκκαλο του, τεμαχισμένο σε κύβους
1 ποτήρι (200 ml) κόκκινο κρασί
1-2 κουταλιές της σούπας χοντραλεσμένοι σπόροι κολιάνδρου
αλάτι και πολύ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ξυλάκι καννέλα
6 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο ή κάποιο άλλο φυτικό έλαιο


Μαρινάρετε το κρέας με το κρασί και τα μπαχαρικά για τουλάχιστον 4 ώρες, κατά προτίμηση αποβραδίς.
Έπειτα

βγάζετε το κρέας και κρατάτε τη μαρινάδα για αργότερα.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα για να τσιγαρίσετε λίγο-λίγο τους κύβους του κρέατος μέχρι να ροδίσει και να γίνει κάπως τραγανιστό.
Αν χρειαστεί, προσθέτετε κι άλλο λάδι.
Σκουπίζετε όλα τα υπολείμματα του λαδιού από την κατσαρόλα και ξαναβάζετε το κρέας με τη μαρινάδα και τόσο κρύο νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας.
Κλείνετε με το καπάκι και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, στο μάτι της κουζίνας, για μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Θα πρέπει να έχει πιει σχεδόν όλο του το ζουμί αφήνοντας μια πηχτή σάλτσα. Απο την Μαρία Κωνσταντίνου.

Σχόλια