Πίτσα με κοτόπουλο φέτα και σάλτσα κανέλας


ΥΛΙΚΑ (για την ζύμη)

400 γρ. αλεύρι
2 αυγά
1 ποτήρι μικρό γάλα φρέσκο
1 κουταλιά της σούπας μαγιά
λίγο αλάτι
νερό ζεστό (όσο χρειαστεί)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
ΥΛΙΚΑ (για την πίτσα)
1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο, σε κύβους
250 γρ. μοτσαρέλα
3 πιπεριές μικρές(κόκκινη, πορτοκαλί, κίτρινη, πράσινη)
Σάλτσα ντομάτας (4 ντομάτες τριμμένες)
150 γρ. φέτα
πάπρικα και κανέλα τριμμένη
λίγη μαργαρίνη light


Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και
τη μαγιά στο κέντρο. Βράζουμε το νερό το ρίχνουμε και τ ανακατεύουμε όλα μαζί. Βάζουμε τα αυγά, λίγο λάδι, γάλα φρέσκο, λίγο αλάτι και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη τόσο μαλακή, ώστε ν ανοίξουμε τη βάση. Παίρνουμε ένα ταψί στρογγυλό και μεγάλο, το αλείφουμε με λίγο λάδι και μετά ανοίγουμε τη ζύμη μας και την τοποθετούμε στο ταψί(μια στρώση). Απλώνουμε τη μοτσαρέλα, τα κομμάτια κοτόπουλου, την τριμμένη φέτα και τις πιπεριές. Στην συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα (τριμμένες ντομάτες, ανακατεμένες με πάπρικα και κανέλα τριμμένη) και στο τέλος προσθέτουμε λίγο βούτυρο και λίγη ακόμα μοτσαρέλα. Ψήνουμε σε φούρνο πάνω-κάτω, στους 200 βαθμούς, για 30 περίπου λεπτά. Από την Ευαγγελία Τραπεζιώτη.


Σχόλια