Κοτόπουλο με αχλάδια και αρωματικό ρύζι


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

2 φιλέτα κοτόπουλο
2 αχλάδια, κομμένα στα 4
250 γραμμ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
λίγο μοσχοκάρυδο
150 γραμμ. Καλαμπόκι, βρασμένο
250 γραμμ. Ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
100 γραμμ. Αρακά βρασμένο
1 Κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
Αλάτι
Πιπέρι
Γαρνιτούρα
κόκκους πιπεριού

Κόβετε το φιλέτο σε λωρίδες και σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Μόλις ροδοκοκκινίσει, ρίχνετε το αχλάδι και το αφήνετε να ψηθεί λίγο.
Στη συνέχεια προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, τον άνηθο και το μοσχοκάρυδο.
Αφήνετε να ψηθεί μέχρι να δέσει ελαφρώς και στο τέλος ρίχνετε το τριμμένο τυρί. Αφήνετε να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα.
Για να κάνετε το αρωματικό ρύζι, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, το καλαμπόκι, το βρασμένο ρύζι, τον αρακά, την πιπεριά και ανακατεύετε για 4 λεπτά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε το κοτόπουλο με το ρύζι και γαρνίρετε με κόκκους πιπεριού. Καλή απόλαυση!!


Food styling: Νικόλας Σακελλαρίου
Φωτογραφία: Ιωάννα Παγκαλιά




Σχόλια