Μηλόπιτα κέικ


Υλικά

250 γραμμ. βούτυρο
200 γραμμ. ζάχαρη
1 κοφτή κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
½ κουτ. γλυκού αλάτι
4 αυγά
400 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
1 μεγάλο μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια
Λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα του μήλου
Βούτυρο για το βουτύρωμα της φόρμας
Αλεύρι για το αλεύρωμα της φόρμας
Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ σας το βούτυρο, τη
ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και τα χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
Κατόπιν ρίχνουμε μέσα ένα– ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Κατεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σιγά– σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και σταματάμε το χτύπημα μόλις τα υλικά μας ομογενοποιηθούν.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ, αδειάζουμε μέσα το μείγμα μέχρι τα 2/3 του ύψους της φόρμας.
Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τα κομματάκια του μήλου τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τινάζουμε για να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι.
Στην συνέχεια σκορπάμε τα μήλα πάνω στην έτοιμη ζύμη μας και αναταράσσουμε τη φόρμα για να βυθιστούν μέσα στη ζύμη.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 170oC για 45 λεπτά.
Πριν ξεφορμάρουμε το κέικ το αφήνουμε πρώτα να κρυώσει. Και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.  Από τον Ανδρέα Φτελκόπουλο

Σχόλια