Αραβική πίτα με κοτόπουλο, λαχανικά, αρωματική σάλτσα και μπαχαρικά


 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια
4 μικρές αραβικές πίτες
1 κουτ. τσαγιού τζίντζερ σε σκόνη
1 κουτ. τσαγιού πιπέρι καγιέν
1 κρεμμύδι, κομμένο σε μικρές ροδέλες
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μπαστουνάκια
1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε μπαστουνάκια
1 καυτερή πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μπαστουνάκια
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 γιαούρτι 2%
3 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια χωρίς τα σπόρια
100 γραμμ. καλαμπόκι βρασμένο (υπάρχει και σε κονσέρβα)
100 γραμμ. αρακά, βρασμένο
100 γραμμ. πράσινα φασολάκια, βρασμένα
1 καρότο, κομμένο σε φέτες
χυμό μισού λεμονιού
1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο (σε γλαστράκια, σε οπωροπωλεία ή σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

 

Ρίχνετε στα κυβάκια κοτόπουλου αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ, πιπέρι καγιέν, και τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, για 20 λεπτά, περίπου ( βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί και μέσα). Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζετε από το τηγάνι.
Προσθέτετε αν χρειάζεται λίγο ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και αφήνετε να ψηθούν, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις μαραθούν τα υλικά, ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο και ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμη.
Για τη σάλτσα:
Ανακατεύετε σε ένα μπολ, το γιαούρτι με το τυρί κρέμα, την ντομάτα, προσθέτετε καλαμπόκι, αρακά,  φασολάκια, το καρότο, αλάτι, πιπέρι, το λεμόνι, ξύδι, δυόσμο, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
Ανοίγετε τις 4 αραβικές πίτες με την ανοιχτόχρωμη πλευρά προς τα πάνω. Μοιράζετε τη σάλτσα πάνω στις πίτες και προσθέτετε από πάνω το μείγμα με το κοτόπουλο και τις πιπεριές από το τηγάνι. Κλείνετε σε χωνάκι και σερβίρετε με λίγο φρέσκο πιπέρι. Καλή απόλαυση!!


Food styling: Νικόλας Σακελλαρίου
Φωτογραφία: Ιωάννα Παγκαλιά

Σχόλια