Πικάντικες πέννες με τόνο


Υλικά

750 γραμμ. φιλέτο φρέσκου τόνου σε φέτες ή σε κονσέρβα
1 πακέτο πέννες


200 γραμμ. σάλτσα Ντομάτας 
150 γραμμ. μαύρες ελιές
2 σκελίδες σκόρδου
200 γραμμ. ντοματίνια, κομμένα στην μέση
½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 φύλλo δάφνης
Μπούκοβο
Ζάχαρη
Ρίγανη
Αλάτι
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε τα δύο σκόρδα να τσιγαριστούν αφού πρώτα σπάσουμε τις δυο σκελίδες για να απελευθερώσουν τα αρώματα τους. Αφού περάσουν 2-3 λεπτά τα βγάζουμε από το τηγάνι. 
Στη συνέχεια ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, μαζί με τα ντοματίνια και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε την δάφνη για άρωμα και λίγο μπούκοβο. Όταν αρχίσει να δένει η σάλτσα ρίχνουμε μέσα και τις ελιές. Προσθέτουμε ελάχιστη ζάχαρη και ελάχιστο αλάτι. Στο τέλος ρίχνουμε και λίγη ρίγανη. Προσθέτουμε τα φιλέτα του τόνου και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 5 λίτρα νερό και 1 κουτ. σούπας αλάτι για να ετοιμάσουμε τις πέννες μας. Μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει προσθέτουμε τις πέννες και αφήνουμε να βράσουν 2 λεπτά λιγότερο από όσα λεπτά αναγράφει η συσκευασία τους για να γίνουν al dente. Στη συνέχεια σουρώνουμε τις πέννες, τις ρίχνουμε στο τηγάνι με την σάλτσα και ανακατεύουμε. 
Σερβίρουμε τις πέννες ζεστές γαρνιρισμένες με την σάλτσα του τόνου. Από Alexander Damianovic.



 

 


Σχόλια