Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Πράσινη σαλάτα με γαρίδες και κρουτόν


Υλικά

300 γραμμ. γαρίδες μικρές Νο 3
2 μεγάλες γαρίδες για γαρνίρισμα
1 μαρούλι
1 ματσάκι ροκά
½ ιταλικό μαρούλι
100 γραμμ. κρουτόν
2 κουταλιές ξίδι λευκό, για να βράσουμε τις γαρίδες

για το ντρέσινγκ:
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 κ. σούπας ξίδι βαλσάμικο
½ κ. σούπας μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε
πολύ καλά το λάδι, το βαλσάμικο ξίδι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι, σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
Κόβουμε το κεφάλι και την ουρά από τις γαρίδες, τις πλένουμε κάτω από κρύο  τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Με μια οδοντογλυφίδα τρυπάμε την ράχη της γαρίδας στο σημείο που ενώνεται με το κεφάλι και βγάζουμε το εντεράκι της.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνουμε το λευκό ξίδι, το αλάτι και βράζουμε τις γαρίδες για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε και πλένουμε τα φύλλα από τα  δυο είδη μαρουλιού και της ρόκας, σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και χοντροκόβουμε με τα δάχτυλα μας σε μια σαλατιέρα.
Μόλις βράσουν οι γαρίδες, τις βάζουμε στη σαλατιέρα με τα φυλλώδεις λαχανικά, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε με τα κρουτόν. Καλή απόλαυση!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...