Ψωμί Λαγάνα




Yλικά

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξηρή μαγιά (16 γρ.)
400ml χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2-3 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας σουσάμι

Εκτέλεση:
Προσθέτουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε

και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Εφόσον κολλάει στα χέρια μας, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι μέχρι να μπορούμε να το ζυμώσουμε χωρίς να κολλάει. Δίνουμε σχήμα μπάλας και προσθέτουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε ακόμα λίγο και μετά το βάζουμε σε ζεστό μέρος, αφού το σκεπάσουμε, για να φουσκώσει για 40-45 λεπτά. Μετά το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15' και απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί. Αλείφουμε με βούτυρο την επιφάνεια της ζύμης και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο), μέχρι να ροδίσει.
Από την Όλγα Άννα Μεταλλίδου.



Σχόλια