Ζουμερή Σοκολατόπιτα




ΥΛΙΚΑ

 

250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα

250 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος

220 γραμμ. βούτυρο

5 αβγά

200 γραμμ. ζάχαρη

130 γραμμ. αλεύρι

 

Σιρόπι

200 γραμμ. Ζάχαρη

360 νερό

 

Γκανάζ

250 γραμμ. κουβερτούρα

300 ml. κρέμα γάλακτος

3 κουτ. Σούπας πραλίνα φουντουκιού

1 κουτ. Σούπας μέλι

 

Για την φόρμα

Βούτυρο

Κακάο

 

Σε μια κουζινομηχανή ανακατεύετε τα αβγά με την ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να έχετε ένα αφράτο μείγμα. Στην συνέχεια, προσθέτετε και το αλεύρι. Λιώνετε σε μπεν μαρι τις σοκολάτες με το βούτυρο, και προσθέτετε σιγά – σιγά στο μείγμα με τα αβγά, με την κουζινομηχανή να δουλεύει στην μεσαία ταχύτητα, έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.  

Σε μια φόρμα Νο 26, βουτυρώνετε και ρίχνετε κακάο, τινάζετε το περιττό κακάο και  ψήνετε στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αποκτήσετε ένα ρευστό σιρόπι.

Τέλος σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, την κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε την κουβερτούρα σε κομματάκια, την πραλίνα, το μέλι και ανακατεύετε με ένα φουέ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε μια γυαλιστερή γκανάζ.

Βγάζετε από τον φούρνο την σοκολατόπιτα και με ένα καλαμάκι μπαμπού τρυπήστε όλη την επιφάνεια, απλώστε με ένα κουτάλι το ζεστό σιρόπι και μόλις απορροφηθεί από την σοκολατόπιτα, περιχύνετε με την γκανάζ. Αφήστε για 1 ώρα να κρυώσει και σερβίρετε.

 


Σχόλια