Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Λαχταριστοί Λουκουμάδες





2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 φλιτζάνι πουρέ πατάτας
2 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό

για το σιρόπι
1 φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζάνι  ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό

κανέλα - καρύδι

σπορέλαιο για το τηγάνισμα




Φτιάχνετε πουρέ κανονικά βράζοντας 2 πατάτες ή μπορείτε να
φτιάξετε έτοιμο πουρέ (σκόνη) που υπάρχει στο εμπόριο. Σε μια λεκάνη  διαλύεται τη μαγιά στο χλιαρό νερό, ρίχνετε το αλεύρι και στη συνέχεια τον πουρέ. Ανακατεύετε  ώστε να αναμιχθούν τα υλικά και να σχηματιστεί ένας σφικτός χυλός για λουκουμάδες.
Αφήνετε το μείγμα για 1-1½ ώρα  να διπλασιαστεί σε όγκο και να κάνει φουσκάλες. Βάζετε στη φωτιά μια κατσαρόλα με αρκετό λάδι να κάψει και τηγανίζετε τους λουκουμάδες προσεκτικά να μη σας καούν. 
Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνετε τα υλικά για να φτιάξετε το σιρόπι και βράζετε για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη με το μέλι και αφήνετε στην άκρη εκτός φωτιάς μέχρι να γίνει το σιρόπι χλιαρό. Μόλις τηγανίσετε τους λουκουμάδες, τους βάζετε αμέσως μέσα στο χλιαρό σιρόπι. Τους αφήνετε λίγο να ρουφήξουν σιρόπι και τους βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα.
Σερβίρετε με κανέλα και καρύδι. Καλή απόλαυση!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...