Ρυζόγαλο με κρόκο Κοζάνης και μέλι






Υλικά για 5-6 μπολάκια

4 φλιτζάνια γάλα 1,5 %
½ φλιτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα
1 πρέζα αλάτι
½ φλιτζάνι μέλι
1 βανίλια
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 κουτ. γλυκού κρόκο κοζάνης

τριμμένα καρύδια και κανέλα για το σερβίρισμα



Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε σε μέτρια φωτιά το ρύζι με 1½ φλιτζανάκι του καφέ νερό και μια πρέζα αλάτι, για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να

μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει το νερό του.
Σε ½ φλιτζ. κρύο γάλα διαλύετε το κορν φλάουρ. Σε μια  κατσαρόλα βράζετε το υπόλοιπο γάλα με τη βανίλια, τον κρόκο Κοζάνης και το μέλι.
Μόλις πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι ( αν του έχει απομείνει λίγο νεράκι δεν πειράζει ) και το γάλα με το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσοχή όμως, μην το αφήσετε να πήξει πολύ.
Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το μοιράζετε σε μπολ.
Το σερβίρετε με την κανέλα και τα τριμμένα καρύδια. Καλή απόλαυση!!

Σχόλια