Σφακιανόπιτες και Ρακόμελο




1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
5 αβγά
100 γραμμ. ελαιόλαδο
1 κιλό μυζήθρα ξινή, τριμμένη
μέλι
κανέλα

Σε ένα μεγάλο μπολ  χτυπήστε καλά τα αβγά.
Προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι.
Ζυμώνετε και προσθέτετε λίγο νερό για να γίνει μια ζύμη μαλακή.
Την αφήνετε σε

χλιαρό μέρος να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Στην συνέχεια  παίρνετε λίγη ζύμη κάθε φορά και κάνετε στο κέντρο της μια λακουβίτσα. Γεμίζετε τη λακουβίτσα με μυζήθρα και κλείνετε καλά. Έπειτα τη βάζετε σε ένα πάγκο αλευρωμένο, ώστε να μην κολλήσει η ζύμη και την ανοίγετε με τον πλάστη να στρογγυλέψει.
Τηγανίζετε τις μυζηθρόπιτες σε αντικολλητικό τηγάνι που απλά το έχετε αλείψει με λίγο λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε με μέλι και κανέλα.

 

Ρακόμελο
 
500 ml. ρακί
280 ml. μέλι
1 ξυλάκι κανέλα

Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά τη ρακί, με προσοχή όμως ώστε να μην βράσει. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε ανακατεύοντας το μέλι και την κανέλα. Πίνεται ζεστό!

Σχόλια