Σουφλέ με Τυριά Σπανάκι και Σολομό





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ


1 μεγάλο φιλέτο σολομού
1 κιλό σπανάκι
3 πράσα, ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
200 γραμμ. ανθότυρο
250 γραμμ. γκούντα τριμμένο
250 γραμμ. Ρεγκάτο τριμμένο
2 αβγά
200 γραμμ. κρέμα γάλακτος
250 γραμμ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Καθαρίζετε το σπανάκι και το ρίχνετε για 10 λεπτά σε βραστό νερό, το στραγγίζετε και το αφήνετε να κρυώσει. Σοτάρετε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια, σε λίγο βούτυρο μέχρι να μαραθούν, προσθέτετε το σπανάκι, τον μαϊντανό και ανακατεύετε. Κατεβάζετε το τηγάνι από την φωτιά και ρίχνετε ένα-ένα τα τυριά κρατώντας λίγο Ρεγκάτο και Γκούντα για το τέλος. Στη συνέχεια χτυπάτε τους κρόκους των αβγών και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και τα ρίχνετε στο τηγάνι με το σπανάκι ανακατεύοντας να πάει παντού. Κόβετε τον σολομό σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτετε και αυτά. Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα και την ρίχνετε στο μίγμα ανακατεύοντας σιγά-σιγά να πάει παντού.  Ρίχνετε το μίγμα σε ένα πυρέξ και σκεπάζετε από πάνω με τα υπόλοιπα τυριά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 -40 λεπτά στους 200 βαθμούς. Καλή απόλαυση!!





Σχόλια