Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Ταλιατέλες με κοτόπουλο και πιπεριές



Υλικά (για 4 άτομα)
Στήθος από ένα μέτριο κοτόπουλο ψημένο ή βρασμένο κομμένο σε λωρίδες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο για τσιγάρισμα
2 κουτιά αποφλοιωμένα τοματάκια ολόκληρα(λιωμένα στο χέρι)
1 1/2 κουτί συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
3-4 πιπεριές κόκκινες-πορτοκαλί κομμένες σε φέτες
1 κουτ. γλυκού πελτέ τομάτας
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι
1 ποτήρι κρασιού κονιάκ(μισογεμάτο)
1 1/2 πακέτο ταλιατέλες


Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το
λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο και τις πιπεριές και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν(προσοχή όχι να μαυρίσουν γιατί θα πικρίσουν).Αφού μαραθούν σβήνουμε με κονιάκ και περιμένουμε να εξατμιστεί καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λιωμένα αποφλοιωμένα τοματάκια, τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας και τον τοματοπελτέ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει για 35-40 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συχνά για να μη κολλήσει η σάλτσα. Στη συνέχεια βράζουμε τα μακαρόνια και αφού τα σουρώσουμε, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγη από την κόκκινη σάλτσα που φτιάξαμε για να μην κολλήσουν. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Αυτή η συνταγή είναι ότι πρέπει όταν μας έχει μείνει κοτόπουλο από προηγούμενη μέρα και δε ξέρουμε τι να το κάνουμε. Από την Argiro Valvi. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...