Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Μπισκοτόπιτα



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
5 κουτ. σούπας κακάο
125 γραμμ. μαργαρίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι νερό
6 κουτ. σούπας κορν φλάουερ
2 πακέτα μπισκότα πτι- μπερ
½ φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1 κουτάκι μεγάλο σαντιγί
200 γραμμ. τρούφα
 
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το κακάο, τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, έτσι ώστε η ζάχαρη να σπάσει τους κόκκους από το κακάο και το κορν φλάουερ, για να μην σβολιάσει η κρέμα μας.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το 1 ½ φλιτζάνι γάλα,1 φλιτζάνι νερό το μείγμα του κακάου, την μαργαρίνη  και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη η κρέμα, τραβήξτε την από την φωτιά και μόλις κρυώσει, ρίχνετε και τα μπισκότα τα οποία έχετε σπάσει από πριν σε 4 κομμάτια ( άτσαλα ).
Στην συνέχεια, χτυπήστε στο μίξερ τη σαντιγί με την ζάχαρη.
Μόλις χτυπηθεί πολύ καλά, τη στρώνετε κι αυτή στο πυρέξ πάνω από το μείγμα με τα μπισκότα και την κρέμα. Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε και με λίγη τρούφα.
Βάζετε στο ψυγείο να παγώσει και να πήξει καλά πριν σερβίρετε. Καλή απόλαυση!!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...