Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Οι μπριζόλες στα κάρβουνα γίνονται πιο νόστιμες...

Οι μπριζόλες στα κάρβουνα γίνονται πιο νόστιμες με δυνατή φωτιά και συχνό γύρισμα. Μην βάζετε ποτέ
βρεγμένο κρέας στην φωτιά. Η υγρασία εμποδίζει να αναπτυχθεί η υψηλή θερμοκρασία η οποία χρειάζεται για να γίνει το κρέας πιο νόστιμο. Μια απλή μαριναδα είναι ελαιόλαδο, κρασί, πάπρικα, δεντρολίβανο. Αφήνεις τις μπριζόλες για 2 - 3 ώρες στην μαρινάδα και τις σκουπίζεις καλά με χαρτί κουζίνας. Θέλει δυνατή φωτιά, ώστε να θωρακιστεί το κρέας και να κρατήσει τα ζουμιά του, λαδωμένη σχάρα… και φυσικά δεν τις αφήνεις να γίνουν κάρβουνο! Ζήτα από τον κρεοπώλη σπαλομπριζόλες (rib-eye) ή κόντρα φιλέτο και πανσέτες, που είναι αρκετά λιπαρές. Καλή προπόνηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...