Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Πίτσα Μαργαρίτα

Η σύλληψη της ιδέας της πίτσας, στρογγυλή βάση από ζύμη ψωμιού και επάνω στρώση από τυρί, ελαιόλαδο, λαχανικά και μυρωδικά, έγινε στην Αρχαία Ελλάδα όπου το φαγητό αυτό ονομάζονταν πλακούντας και στα Βυζαντινά χρόνια πίτα. Η πίτα των Βυζαντ
ινών είναι η βάση της σύγχρονης ιταλικής πίτσας η οποία δημιουργείται με την είσοδο της ντομάτας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου τον 19ο αιώνα. Ότι πρέπει για να καλέσετε φίλους στο σπίτι, λίγο κρασάκι και άσε το DVD να παίζει!! ;)


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Για τη ζύμη:
700 γραμμ. αλεύρι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
½ κουτ. τσαγιού αλάτι

6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Για την σάλτσα ντομάτας:
2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. τσαγιού βασιλικό
1 κουτ. τσαγιού ρίγανη
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Γαρνίρισμα:
Μοτσαρέλα, τριμμένη
Φρέσκο βασιλικό

Διαλύετε τη μαγιά σε ένα φλιτζάνι
χλιαρό νερό. Σε μια λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, ανοίγετε μια τρύπα και προσθέτετε το ελαιόλαδο, την μαγιά, αναμιγνύετε όλα τα υλικά, προσθέτετε το υπόλοιπο νερό και ζυμώνετε, μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα. Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη με πετσέτα, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος, περίπου για 1 ώρα. Την ζυμώνετε ξανά και την χωρίζετε σε δύο ή περισσότερα μέρη. Λαδώνετε ένα ταψί και ανοίγετε το ζυμάρι.
Στην συνέχεια για να κάνετε την σάλτσα ντομάτας, βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και σιγοβράζετε τη σάλτσα για τουλάχιστον μισή ώρα. Η σάλτσα πρέπει να μείνει πολύ στεγνή, για να μην νερουλιάσει η βάση της πίτσας κατά το ψήσιμο.
Μοιράζετε τη σάλτσα ντομάτας στις βάσεις της πίτσας και από πάνω πασπαλίζετε με την Μοτσαρέλα. Ψήνετε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 περίπου λεπτά και σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό. Καλή απόλαυση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...