ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ




 
Υλικά
Για το παντεσπάνι
60 γραμμ. μαργαρίνη
80 γραμμ. Κουβερτούρα σοκολάτα
3 αβγά
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 φλιτζ.  αλεσμένη καρυδόψιχα
1 κουτ. σούπας κονιάκ
2 κουτ.σούπας ζάχαρη αχνή
Για την γέμιση και την επιφάνεια
1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα βατόμουρο
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
500 γραμμ. Κουβερτούρα σοκολάτα
1 φλιτζάνι μαργαρίνη
Σοκολάτα ganaz για την επικάλυψη (250 γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα και 1 φλιτζάνι φυτική κρέμα γάλακτος, λιώνετε σε Μπαιν Μαρί, αφήνετε να κρυώσει και χτυπήστε την με σύρμα ώστε να κρατάει το σχήμα της)

Για να κάνετε το παντεσπάνι,
Λιώνετε σε Μπαιν Μαρί τη σοκολάτα με  την μαργαρίνη και αφήνετε για 5 λεπτά να κρυώσει. Προσθέτετε ένα-ένα τους κρόκους ανακατεύοντας και προσθέτετε την καρυδόψιχα με το κονιάκ. Σε ένα μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι να κάνουν απαλές κορυφές, ώστε να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα της μαρέγκας. Ρίχνετε λίγη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύετε, απαλά. Μόλις ομογενοποιηθεί ρίχνετε και την υπόλοιπη με απαλές κινήσεις. Βουτυρώνετε μια φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ. αδειάζεται το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 100 βαθμούς, αέρα στη μεσαία σχάρα για 30-35 λεπτά.
Αφού κρυώσει κόβετε το παντεσπάνι σε τρεις φέτες.
Για την γέμιση, ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα την μαρμελάδα μαζί με δύο κουταλιές κονιάκ.
Αλείφεται από την μια πλευρά, 2 από τις φέτες παντεσπάνι και τις αφήνετε στην άκρη. Τοποθετείτε το υπόλοιπο κονιάκ, με την σοκολάτα και την μαργαρίνη σε Μπαιν Μαρί και λιώνετε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Αδειάζεται σε μπολ και αφήνετε να κρυώσει ελαφρός. Αλείφεται μια από τις φέτες που έχετε αλείψει με μαρμελάδα με τη μισή ποσότητα σοκολάτας προσέχοντας να μην ανακατευτεί με την μαρμελάδα, βάζετε από πάνω την άλλη φέτα με την πλευρά της μαρμελάδας προς τα πάνω και απλώνετε εκεί την υπόλοιπη γέμιση σοκολάτας βάζετε από επάνω την τελευταία φέτα και πιέζετε ελαφρός. Τέλος αλείφεται την επιφάνεια και τις πλευρές με την σοκολάτα ganaz (ατημέλητα). Καλή απόλαυση!!

tip. Αν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με φλούδες σοκολάτας ( τις βγάζετε με το εργαλείο που καθαρίζετε τα καρότα)


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου