Υλικά
500 γραμμ. Linguine
1 Βαζάκι Pesto
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 μελιτζάνα, σε ζαράκια
½ φλιτζ. Λευκό κρασί
150 γραμμ. Παρμεζάνα, τριμμένη
Ελαιόλαδο
Αλάτι – Πιπέρι
Για το
γαρνίρισμα
Παρμεζάνα τριμμένη
Καβουρντισμένο κουκουνάρι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Σε ένα βαθύ σκεύος ζέστανε το ελαιόλαδο,
πρόσθεσε τις μελιτζάνες, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρισε σε μέτρια προς
δυνατή φωτιά. Μόλις μαραθεί η μελιτζάνα, σβήνετε με το κρασί.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα με βραστό νερό, ρίξε
αλάτι, τα ζυμαρικά και βράσε για 2 λεπτά λιγότερο, από τις οδηγίες της
συσκευασίας.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, κράτησε περίπου
1 φλιτζάνι από το νερό τους και σούρωσε τα.
Στη συνέχεια πρόσθεσε τα ζυμαρικά, τριμμένη παρμεζάνα, λίγο από το
κρατημένο νερό και ανακάτεψε. Απέσυρε από την φωτιά, πρόσθεσε την σάλτσα Pesto και
ανακάτεψε μέχρι τα
ζυμαρικά να επικαλυφθούν με την κρεμώδη σάλτσα.
Σερβίρετε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα,
καβουρντισμένο κουκουκουνάρι και φρέσκο πιπέρι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου