300
γραμμ. Κριθαράκι
500
γραμμ. Μανιτάρια σαμπινιόν ή πόρτο μπέλο, σε φέτες
1
μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1
πράσινη πιπεριά κέρατο, σε ροδέλες
1
κουτ. σούπας ντοματοπελτε
2
δαφνόφυλλα
Λίγη
κανέλα
½
φλιτζάνι κόκκινο κρασί
4 Ντομάτες
ώριμες, τριμμένες
1
κουτ. σούπας μέλι
θυμάρι
φρέσκο
αλάτι-πάπρικα καπνιστή
600
ml ζεστό ζωμό λαχανικών
Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
τριμμένη
παρμεζάνα
Ρίχνετε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το
σκόρδο, την πιπεριά, τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Βάζετε τον
πελτέ να καεί, την δάφνη την κανέλα και σβήνετε
με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνετε στην κατσαρόλα την τριμμένη
ντομάτα μαζί με το μέλι και μόλις πάρει βράση, ρίχνετε το κριθαράκι,
πιπέρι, αλάτι και προσθέτετε την πάπρικα, το θυμάρι και ανακατεύετε. Χαμηλώνετε
την φωτιά. Στην συνεχεία προσθέτετε σιγά- σιγά τον ζωμό, μέχρι να μαλακώσει το
κριθαράκι και να δέσει με τη σάλτσα για 12-14 λεπτά.
Σερβίρετε το κριθαράκι με
τριμμένη παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου